Käyttöohjeet kalusteet

Kaikki Reimann kalusteet käsitellään tehtaalla käyttövalmiiksi. Puupinnat on hyvä tarkistaa säännöllisesti, jotta mahdolliset vauriot huomataan hyvissä ajoin. Myös ruuvien kireys tulee tarkistaa aika ajoin. Kalusteet on hyvä pitää suojassa paahtavalta auringolta ja kuivata, jos ne kastuvat. Näin kaunis pintakäsittely säilyy pidempään.

Jos pöydissä käytetään päivänvarjoa, on sen kiinnitys varmistettava tukevalla jalalla, koska tuuli saattaa tarttua varjoon.

Puhdistus mietoon saippuaveteen kostutetulla nihkeällä liinalla ja tämän jälkeen kuivaus. Ei saa käyttää voimakkaita aineita, liuottimia eikä hankaavia sieniä tmv. Pinta ei myöskään kestä kuumia kattiloita, kuumia nesteitä jne.

Talvisäilytys

Puhdista kalusteet huolellisesti ennen talvisäilytystä; pyyhi ne nihkeällä liinalla ja kuivaa. Säilytä kalusteet pimeässä ja viileässä paikassa. Sisälämpötilassa säilytystä ei suositella.

Puu ulkokalusteissa

Puu on elävää materiaalia. Se liikkuu, turpoaa ja kutistuu, riippuen sen mahdollisuuksista imeä ja luovuttaa kosteutta. Normaalioloissa lakka/maalikalvo on hyvä kosteussuoja, mutta jotta kalvo toimisi, on sen oltava ehjä ja hyvälaatuinen. Pintakäsittelyä on siksi säännöllisesti tarkastettava, jotta vauriot huomataan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Huollon ajankohta voi vaihdella paljonkin riippuen ilmastollisista olosuhteista, rakenteellisesta suojasta, ympäristöstä ym.

Pehmusteet ja tekstiilit

Hoito-ohjeet

Suojele pehmusteita kosteudelta ja paahtavalta auringolta. Älä koskaan jätä niitä vesisateeseen. Vaikka kalusto olisikin katetulla terassilla, pitkien sadejaksojen ajaksi pehmusteet on hyvä ottaa sisätiloihin ilman kosteuden takia. Mikäli pehmuste kastuu, irrota se heti tuolista ja kuivata huolellisesti molemmilta puolilta. Pehmusteet voi tahtoessaan käsitellä kyseisille materiaaleille tarkoitetulla suoja-aineella.

Pesuohje

Pool, Seattle ja Canyon pehmusteille suosittelemme kuivapesua. Tahrat voi tuoreeltaan poistaa kostealla liinalla, jonka jälkeen pehmusteet tulee kuivattaan hyvin.

Kaislatuotteet pestään tasossa väljässä vedessä n. 40 C kevyesti harjaamalla. Älä taita tai väännä, jotta kaislat eivät katkea. Kuivata tasaisella alustalla. Kaislatabletit ja - liinat silitetään nurjalta puolelta pellavan lämpötilalla ja säilytetään rullattuna.

Talvisäilytys

Puhdista ja kuivata pehmusteet huolellisesti ennen talvisäilytystä sisätiloissa. Huom. pehmusteet imevät kosteutta myös ilmasta, joten vaikkei olisi satanutkaan, kuivaaminen kannattaa. Talvisäilytys lämpimässä ja kuivassa paikassa. Voit suojata pehmusteet talvisäilytyksen ajaksi esim. laittamalla ne pusseihin, joissa ne tulevatkin. Muista varmistaa, että pehmuste on varmasti läpeensä kuiva ennen talvisäilytystä.

Lisätty ostoskoriin