REIMANN KESÄKALUSTEET hoito-ohje

Kalusteet on tarkoitettu ulkokäyttöön ja niitä voidaan säilyttää ulkona koko kesän ajan, mikäli huolto-ohjeita noudatetaan tarkasti.

Valkoiset ja vaaleat värit ovat aina arempia sekä vaativat tarkempaa huoltoa, kuin tummat värit.

Jos kalusteet eivät altistu sateelle ja kosteudelle, vaan niitä säilytetään ja käytetään katon alla, niitä ei tarvitse käsitellä yhtä tarkasti eikä niitä tarvitse varastoida talven ajaksi samalla tavalla kuin taivasalla säilytettäviä kalusteita. Noudata seuraavia ohjeita, jotta kalusteet pysyisivät lähes uuden veroisina mahdollisimman pitkään:

 

- KALUSTEIDEN HOITOAINEET SAATAVANA TEHTAALTA.

  

Jos kalusteesi tulevat taivasalle, suosittelemme, että käsittelet kalusteet RECOVER aineella säännöllisesti, erityishuomio vaakapintoihin ja päätypuihin. Puhdista ja kuivaa kalusteet aina ennen käsittelyä. Käytä vain mietoa puhdistusainetta.

 

Kalusteet vaativat huolellisempaa huoltoa, jos niitä säilytetään taivasalla kaikissa sääoloissa.

 

-Kun et käytä kalusteita, peitä ne suojuksella tai säilytä niitä katon alla.(muista käsittely min. 1-2 kertaa kaudessa)

-Käsittele kalusteiden kaikki vaakasuorat pinnat RECOVER -aineella kahden kuukauden välein(min.) Kun et käytä kalusteita, säilytä niitä kaltevassa asennossa, jotta sadevesi pääsee valumaan pois niiden päältä.

-Säilytä kalusteita talven ajan suojatussa ja viileässä paikassa, joka ei ole liian kuiva. Paras varastointipaikka on sisätiloissa oleva viileä huone, joka ei ole liian kuiva.

 

Kalusteita voidaan säilyttää myös ulkona talven ajan. Suojaa kalusteet tällöin huolellisesti, käytä esimerkiksi sopivia suojuksia. Suojaa kalusteet lumelta ja sateelta ja huolehdi, että säilytysalueella on riittävä ilmanvaihto. Pese ja kuivaa kalusteet säännöllisesti. Käytä mietoa puhdistusainetta. Jos kalusteita säilytetään taivasalla, niiden kuultomaali alkaa kulua kosteuden ja auringonpaisteen vaikutuksesta. Tämä vaikuttaa eniten vaakasuoriin pintoihin, kuten pöytälevyihin ja käsinojiin. Kalusteet

voidaan joutua maalaamaan uudestaan yhden tai useamman kauden jälkeen – tämä riippuu siitä, miten kalusteita on hoidettu.

Jos kalusteet altistuvat yli 38 C asteen lämpötiloille, puussa saattaa käynnistyä luonnollinen prosessi, jonka vuoksi kalusteissa voi näkyä pihkaa, erityisesti oksakohdissa. Jos oksat ovat erityisen pihkaisia, pihka voi tunkeutua maalipinnan läpi. Pihkan poistoa tulee välttää tuoreena kun se on tahmeaa. Poista vasta

kristallisoitunut pihka esim. harjaamalla tai kevyesti lastalla. VÄLTÄ VAURIOITTAMASTA VÄRIPINTAA.

Pihkan poista kannattaa tehdä huoltomaalauksen yhteydessä. Tuoretta pihkaa voi yrittää poistaa lastalla ja kuumalla vedellä sekä liinalla. Jos käytät liuottim

ia pihkan poistoon käytä sitä mahdollisimman mietona sekä pienellä alueella. Tarvittaessa vaurioitunut maalipinta korjataan REIMANN WOOD STAIN uudelleen

käsittelyaineella.

 

1. KALUSTEIDEN HUOLTOKÄSITTELY RECOVER AINEELLA

•Kuukausittain tai tarpeen mukaan.

•Pidä kalusteet puhtaina mietoa pesuainetta käyttäen

•Jos puussa halkeamia, esim. pöydän pinnoissa. Pyyhi tai sivele RECOVER aine koko pöydän kannen alueelle. Ujuta ainetta halkeamaan.

•Suorita koekäsittely ensin huomaamattomalle pinnalle.

•RECOVER antaa hyvän suojan puulle kosteutta vastaan

 

2. UUSINTA PINTAKÄSITTELY WOOD STAIN AINEELLA

WOOD STAIN ainetta saatavana seuraaviin väreihin:

- Hunaja

- pähkinä

- Tumma pähkinä

- Kuultava valkoinen/Peittovalkoinen ( levitetään siveltimellä, ruiskulla )

•Pese kaluste miedolla saippualla, käytä homepesua tarvittaessa. Anna kalusteen kuivua hyvin.

•Hio pinnat kevyesti ( karkeus 120-150 ) , jotta saat tartuntapintaa uudelle värille.

•Poista pihka ja hiontapöly.

•Suorita koekäsittely huomaamattomalle pinnalle.

•Suorita maalaus varjossa.

•Levitä kuultovärit  imukykyisellä kankaalla / sienellä. Toista kuultovärjäys tarvittaessa. Aine tarttuu vain hiottuun pintaan.

•Käytä peittovalkoisessa värissä sivellintä tai ruiskua.

Väriä jää silloin riittävästi muodostaakseen tasaisen pinnan.

•Pyri levittämään ainetta tasaisesti joka paikkaan.

•Kuivumisen jälkeen voit toistaa värjäyksen, jos väri ei ole

tarpeeksi peittävä.

•Anna kalusteen kuivua hyvin ennen seuraavaa käsittelyä.

•Suojaa maalattu pinta RECOVER aineella kahteen kertaan aina kuivaan pintaan.

Lisätty ostoskoriin